Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

30 τετραγωνικά αμηχανίας

   Η Χ ήταν μια γυναίκα δυναμική και ανεξάρτητη, δεν φοβόταν ποτέ να πει τη γνώμη της και έδινε πάντα μάχιμες συμβουλές στις γκομενοπαθούσες φίλες της. Όμορφη και πολυδιαβασμένη ξεσήκωνε πολύ συχνά μοχθηρά αισθήματα ζήλιας. 
Παρ’ όλα αυτά…
Τις προάλλες είχα πάει σ' ένα πάρτυ μαζί με κοριτσοπαρέα, ανάμεσα τους και η Χ. Φτάσαμε κάπως αργά, οπότε γινόταν χαμός. Όλοι στριμωγμένοι σ' ένα μικρό συμπαθέστατο διαμερισματάκι. Φωτορυθμικά, καπνός, ποτά, σκότος και δυνατή μουσική. Τέλεια, δεν θα μας έβλεπε κανείς. Αρχίσαμε να πίνουμε και να χορεύουμε σαν μουρλές. Όλοι χόρευαν κι εμείς χανόμασταν σε αυτό το μικρό πλήθος των 30 τετραγωνικών. Το είχαμε τόσο ανάγκη.
Η Χ όμως δεν χόρευε. Αντιθέτως είχε στρογγυλοκαθίσει στην άκρη του καναπέ και κοιτούσε αδιάφορα ένα δικό της υπερπέραν.
- Τι έπαθες; Γιατί δεν χορεύεις; ρώτησα, αθώα χωρίς να περιμένω τη βόμβα που θα επακολουθούσε… 
- Γιατί να χορέψω; Δεν έχει και κανέναν ωραίο τύπο εδώ, δεν έχει ενδιαφέρον... 
Σιωπή. 
Πέρασαν 10 βασανιστικά δευτερόλεπτα μέχρι να αντιληφθώ ότι όντως άκουσα αυτό που άκουσα. Έβαλα απροκάλυπτα τα γέλια μπροστά της γιατί ήταν η μεγαλύτερη μαλακία που είχα ακούσει στη ζωή μου. 
Ο μύθος της δυναμικής γυναίκας των 20 και κάτι καταρρίφθηκε μέσα σε μια μόνο φράση. Γιατί να μην μπορεί μια κοπέλα να αισθανθεί καλά μόνη της σ' ένα χώρο; 
Γιατί να μην μπορεί να υπάρξεις χωρίς μια διαρκή επιβεβαίωση από το άλλο φύλο;
Γιατί πέρασες τόσες ώρες μπροστά στον καθρέπτη να βάφεσαι, να ισιώνεις, να πατικώνεις, να καλύπτεις, να παστώνεις, να ζωγραφίζεσαι ;
Ο εαυτός σου μπορεί να σε επιβεβαιώνει και αντί να ψάχνεις random strangers να ευχαριστήσεις ίσως να προσπαθήσεις να ευχαριστηθείς ανεξάρτητη από συμβάσεις και trends της industrial εποχής του fashion) κώλου που ζεις.
Βρε χρυσό μου, κανείς άντρας δεν θα σε γουστάρει και δεν θα περάσει καλά μαζί σου αν δεν γουστάρεις εσύ η ίδια πρώτα τον εαυτό σου και κρεμάς όλη σου την ψυχολογία σου από το αν υπάρχει πρόσωπο να παιχνιδίσεις ή να γαμήσεις απόψε. 
ΤΣΙΛΛ...


2 σχόλια: