Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Πες μου το βρακί σου να σου πω ποιος είσαι - Part 1


   Μεγαλώνοντας μέσα σε μια σχέση, ειδικά αν είναι η πρώτη σου σοβαρή σχέση ή έστω σοβαρή, είτε μαθαίνεις τον εαυτό σου, είτε τον χάνεις και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.
  Αλήθεια, πώς μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας μέσα σε μια σχέση ;
Είναι οι άπειρες και κάθε λογής  εμπειρίες που κουβαλάει κανείς στην πλάτη του, για να μην πω καλύτερα στο βρακί του ;
Μήπως είναι η αυτογνωσία του ; 
Ναι μωρέ, η αυτογνωσία των 20 και κάτι, αυτό που τώρα πια έχεις κατασταλάξει στο πώς τρως το σουβλάκι σου  και αποδέχεσαι το γεγονός ότι δεν βγαίνεις μακριά αν δεν υπάρχει φίλος-ταξιτζής στην παρέα.
Οκ.
  Οι εμπειρίες του  βρακιού μετράνε, το 2ο δεν πιάνεται, και οι εμπειρίες αυτές μπορούν κάλλιστα να μεταφραστούν σε εξής εκφράσεις όπως έπαθα-και-έμαθα ή το-καλό-πράγμα-αργεί-να-γίνει ή όπου-ακούς-πολλά-κεράσια-μάλλον-είσαι-τρελός κι άλλα τέτοια χαριτωμένα που λέμε μεταξύ μας ή στον εαυτό μας, τα οποία εγκρίνουν την αυταπάτη μας ότι την επόμενη φορά θα είναι διαφορετικά.
Την επόμενη φορά εσύ θα έχεις τον έλεγχο της σχέσης παίζοντας ανώφελα παιχνίδια εξουσίας
( mindgames ως επί το πλείστον ) σε ήδη ταλαιπωρημένους ψυχολογικά ανθρώπους.
Πώς, λοιπόν, ελέγχει κανείς τον εαυτό του μέσα σε μια σχέση, όχι απαραίτητα ερωτική ( τούτη είναι η παγίδα μάγκες ) αλλά και κοινωνική και επαγγελματική ; 
Η τόση δα εμπειρία μου ήταν αναπόφευκτο να βάλει τα γέλια μπροστά σε μια τέτοια ερώτηση .
( γέλιο = έξοδος κινδύνου )
  Φτάνεις όμως σ' ένα σημείο στη ζωή σου, που ξεκινάς την αναζήτησή σου, ξυπόλητος σαν το Φρόντο, για να βρεις απαντήσεις, μέσα από τις πολύωρες γκομενοσυζητήσεις με τις φίλες σου, ηλίθια άρθρα αυτογνωσίας στο ίντερνετ, ενδιαφέρον άρθρα, άσχετα άρθρα, tips από περιοδικά, συμβουλές της μαμάς, της γιαγιάς, του ταξιτζή, του περιπτερά και πάει λέγοντας.
  Από όλο αυτό το συνονθύλευμα πληροφοριών αυτό που πραγματικά μετράει δεν είναι τίποτα απ' ό,τι σου είπαν ή διάβασες, αλλά είναι αυτή η ανάγκη και το ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε,
ή τουλάχιστον αυξήθηκε, για να κατανοήσεις τους άλλους και κυρίως τον εαυτό σου. 
Ναι φίλε μου, αυτό είναι και το πιο σημαντικό, γιατί από 'κει ξεκινάνε όλα.


To be continued . . .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου