Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

FUCK YOU- Μια αποσυντονισμένη συλλογιστική πορεία
Underlying cause..
Ή αλλιώς το αληθινό γιατί, που στην προκειμένη περίπτωση θα το ονομάσουμε το αληθινό γατί, για να είναι πιο εύκολη η χρήση μεταφορών και παρομοιώσεων !
Το αληθινό γατί κρύβεται στην χώρα των θαυμάτων, χαμογελάει, γρατζουνάει, παίζει, νιαουρίζει κι εξαφανίζεται όποτε γουστάρει. Αλήθεια, τι δύσκολο να το αναγνωρίσεις, πολλές φορές μπερδεύεται με τα συναισθήματα και τα κάνει μαλλιά κουβάρια, άλλες φορές μπερδεύεται με πράξεις δικές μας ή άλλων και προσβάλλει, φωνάζει, θυμώνει, τσιτώνει, νευριάζει, απογοητεύεται, λυπάται, στεναχωριέται, κακιώνει, ζηλεύει, μοχθεί, καυγαδίζει,αντιπαθεί, μισεί, μαλώνει...

Και λοιπόν ; 

Και λοιπόν, δεν ξέρεις γιατί είσαι θυμωμένος, δεν αναγνωρίζεις τον πραγματικό λόγο που μαλώσατε ή μπορεί να σου φαίνεται αστείος έως και ασήμαντος. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις το αληθινό γατί των άσχημων συναισθημάτων που δίνεις και παίρνεις. όχι γιατί δεν διαθέτεις την απαιτούμενη σοφία κι εμπειρία χρόνων και ωριμότητας, αλλά γιατί δεν θέλεις να το δεις. 
Οι φωνές και οι γκρίνιες, οι πόρτες που κλείνουν απότομα, τα εριστικά υπονοούμενα, οι ζηλότυπες συμπεριφορές, τα κλάματα, οι αναστεναγμοί, η κακή διάθεση και το στριφωμένο στομάχι έχουν το γατί τους.

Για παράδειγμα εγώ μάλωσα μαζί σου γιατί δεν ήρθες να με δεις στην παράσταση, ενώ γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι για μένα λόγω του μεγάλου κόπου, γκρίνιας, ιδρώτα και βασάνων που πέρασα εξαιτίας της και τα πέρασα όλα αυτά μαζί σου. 

Παρίστανες τον αδιάφορο, όμως εγώ φανερά ενοχλημένη στα έχωσα πολύ χοντρά, μπερδεύοντας τα λόγια μου και απευθύνοντας όχι και τόσο ευγενικούς χαρακτηρισμούς.
Εσύ συνέχισες να είσαι ψυχρός, καταδεκτικός μεν ότι ναι, μπορεί και να είχες άδικο, αλλά τι συμπεριφορά είναι αυτή, σαν υστερική κάνεις..................................................................................... Τι φταις, μου λες, αφού δεν σε προειδοποίησα καταλλήλως, δεν σου έδωσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις, δεν σου έκανα σήμα με τα χέρια κρατώντας κόκκινα φανάρια, σε έναν αεροδιάδρομο, λίγο πριν προσγειωθείς, δεν έπεσα στα γόνατα να κλαίω και να διασκορπίζω, να διαφημίζω το γεγονός σαν ατένσιον χορ του ίντερνετ !
Δεν κάθισα να σου πω - Πρόσεχε ε, κοίτα μην δεν έρθεις γιατί θα στεναχωρηθώ πολύ !
Όχι φίλε μου, αυτά δεν λέγονται, υπονοούνται, δεν γνωριστήκαμε χτες.

Τώρα λοιπόν, το αληθινό γατί από τη μεριά του ηθοποιού, που στεναχωρήθηκε δεν είναι το ότι δεν ήρθε ο φίλος του στην παράσταση, ότι του έλειψε η παρουσία του, κοίταξε την άδεια θέση στο βάθος και τον πιάσανε τα αναφιλητά και αναφώνησε όλο λυγμούς  " θα τον σκοτώσω τον πούστη " που δεν ήρθε ! Όχι, όχι, το αληθινό γατί της στεναχώριας του ηθοποιού είναι ότι απογοητεύτηκε, γιατί ακυρώθηκαν οι προσδοκίες  που είχε για τον φίλο του, και τα νεύρα και οι φωνές του ηθοποιού υπονομεύουν ένα εκδικητικό γατί, που άλλο σκοπό δεν είχαν από το να μεταδώσουν σε αυτόν τον φίλο την αίσθηση της απογοήτευσης κι όσο δυνατότερες οι φωνές και οι χαρακτηρισμοί τόσο πιο έντονο το αίσθημα της απογοήτευσης, που θέλει να καλύψει και να το μετατρέψει σε εκδίκηση και ενοχές. 
Εν ολίγοις όσο πιο έντονη μια εξωτερικευμένη πράξη τόσο έντονη αναλόγως είναι και η εσωτερική κατάσταση. Εξωτερικευμένη πράξη θεωρείται και η αδιαφορία, για τους πιο ψυχρούς.

Είναι αλήθεια ότι οι φωνές και οι συμπεριφορές, που ξεπερνούν το αποδεκτό ανάλογα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνουν, γιατί όπως είπαμε το γατί τα μπερδεύει όλα  και αντιδρούμε ως επί το πλείστον αυθόρμητα.
Άσε που χάνεις και το δίκιο σου δηλαδή, και στην τελική, ενώ ο άλλος φέρθηκε άσχημα, εσύ φαίνεσαι ο δεινόσαυρος της υπόθεσης που βρυχάται και βγάζει καπνούς.
Όμως κατάλαβε ότι ο καημένος ο δεινόσαυρος μπορεί να είναι αυτός που νιώθει πιο άσχημα από εσένα δεν δαγκώνει, ακόμα.. 

Κοίτα λίγο πίσω από την εικόνα, ξέρω ότι οι φωνές, οι ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί σε δυσκολεύουν, σε ενοχλούν, σου χαλάνε τη διάθεση, αν πιστεύεις ότι είχες άδικο ζήτησε συγγνώμη και το τέρας θα μεταμορφωθεί σε χαριτωμένο χνουδωτό αρκουδάκι.
Το να παραδεχθείς το λάθος σου με ταπεινοφροσύνη δεν σε μειώνει, δεν σε κάνει να φαίνεσαι ηλίθιος, αντίθετα σε μεγαλώνει στα μάτια μου, σε αγαπάω περισσότερο.

Μόνο μην μου το παίξεις ιστορία ε, και αρχίσεις τις μαλακίες του τύπου -έχεις σε κάποια πράγματα δίκιο αλλά ..! Άσε το αλλά, αφού ο οργανισμός μας όταν κάνει μαλακία την αναγνωρίζει αμέσως, τι πας να μου δικαιολογηθείς. Και όχι δεν θα σου απαντήσω στο τηλέφωνο μέσα στη φούρια μου γιατί βράζω και θα σε κάψω και μετά θα λες ότι φταίω εγώ.

Ώριμος είναι κι αυτός που θα παραδεχτεί το λάθος του ντόμπρα χωρίς σούξου μούξου μανταλάκια, ώριμος είναι κι αυτός που δεν θα φωνάξει, ώριμος είναι αυτός που θα κοιτάξει πίσω από την αρνητική συμπεριφορά του άλλου να δει τι κρύβεται, ώριμος είναι αυτός που δεν θα φοβηθεί να κάνει το πρώτο βήμα, ώριμος είναι αυτός που δεν θα κωλώσει να κάνει το δεύτερο, ώριμος είναι αυτός που αγαπάει και σκέφτεται ότι αυτόν τον δεινόσαυρο τον αγαπάω.

Τώρα άμα επιμένει ο μαλάκας να μου τη βιδώνει, δεν μπορώ κι εγώ θερμόαιμη, λες ένα α γαμήσου και τελειώνει εκεί για την ώρα, άμα πάρει παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο αντοχής των συναισθημάτων και της σκέψης σου, τότε δεν σου κάνει !
Δεν είναι κακό, ούτε εκδικητικό να χαλαρώνουμε τους δεσμούς μας με άτομα που θεωρούσαμε δεδομένα σε κάποιον τομέα της ζωής μας. 
Αν οι διαμάχες ανώριμου τύπου συνεχίζουν με τα αληθινά γατιά να μην αναζητούνται ποτέ και να καταλήγουν στην χώρα των ορφανών, τότε δεν είναι επίσης κακό να αφήνουμε ανθρώπους, πάντα με καλή διάθεση, κρατώντας μόνο τα καλά.

Αλλά επειδή δεν είσαι ντόμπρος από την αρχή άρπα έναν ντόμπυ με πολλή πολλή αγάπη*Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου